Vi har lämnat Mexiko med fina minnen och varma hjärtan

Nu har vi lämnat vår lilla by Bucerias i Mexiko och tagit oss till Kalifornien där vi stannar en vecka för jobb och för att hälsa på vänner innan vi rör som mot Sverige i nästa vecka.

Sista tiden i Mexiko har varit som en berg- och dalbana i känslor. Så tacksam för att vi fick och tog möjligheten att uppleva detta äventyr tillsammans och ledsen för att lämna vänner och miljöer vi har kommit att gilla starkt här. Tanken på att komma hem och att min älskade pappa inte längre finns där gör det lite extra sorgligt att åka. Samtidigt ser vi fram emot att få komma hem till vackra Ingarö, skogen, havet och tystnaden, och att få hänga med alla människor vi saknat.

Innan vi begav oss passade vi på att göra sådant som vi tänkt men som inte riktigt blivit av innan.

Cyklade runt i vår lilla by. Vi har oftast kört Frank till skolan på morgonen och tagit med cykeln och sedan har jag cyklat dit och så har vi cyklat hem tillsammans, cirka 4 km. På vägen hem har vi flera gånger i veckan stannat på Postal, en mysig restaurang och ätit glass, druckit kaffe och jugo verde (deras goda gröna juice med selleri, annans, persilja och kaktus).

 

img_9329

Vi gjorde en Family Art Workshop med vår vän Nova på konstgalleriet Hacienda de Arte.  Riktigt kul var det och inte helt oväntat var Frank mer vågad i sina val av färger och kombinationer.

img_9377img_9390

 

Vi bakade fantastiskt goda svenska kanelbullar. Vi fick ett paket med alla ingredienser från Sverige av vännerna Erik och Charlotte, när de var här. Vi hade avtackning på Franks skola och bjöd på bullar, syltkakor och frukt.  På Franks skola ritade alla barnen en teckning till Frank och det blev många kramar och tårar.

 

 

Vi åt på Takerian, som varit vår kvarterskrog/vårt ställe på gatan, sedan vi kom. Vi fick tårar i ögonen när vi skulle lämna dem. Byns bästa tacos och tillbehör. Det är så här vi kommer äta tacos framöver. Någon som vet varför man använder köttfärs till tacos i Sverige? Förekommer aldrig här. Olika typer av kött eller fisk eller grillade grönsaker och sedan en massa goda tillbehör såsom bönor, fyra typer av salsor i olika styrkor, inlagd rödlök med habanero, guacamole, kål, koriander, lime, gurka och rädisor.

img_6867-1

Vi har såklart badat och badat och lekt och spelat fotboll på stranden.

img_9302img_9312

Jag besökte vår lokala marknad och söp in atmosfären och luktade på alla goda frukter och grönsaker. Som jag kommer att sakna dem. Om man köper tex en grön avocado är den perfekt dagen efter, och den smakar så mycket.

img_9405-1

Vi har sagt adjö och kramat om vänner. Jag har kommit när en väldigt fin person från Kanada som jag umgåtts en hel del med. De hyr ut sitt hus i Kanada och lever på de pengarna i Mexiko. Hon och hennes familj lever tillsammans på heltid, barnen har home schooling och de gör många av dagens aktiviteter tillsammans. En annan typ av liv. De har en väldig närhet i familjen och fokus är mer på att vara än att göra.

Nu, när vi befinner oss i Los Angeles, kan jag känna att vi verkligen fått mycket tid ihop och att vi påverkats av den sköna, lugna lunken och all värme hos människorna som finns i landet. Både Robban och jag har blivit än mer närvarande och lyhörda mor varandra och mot Frank och vi har verkligen så kul ihop, jag och min lilla familj. Så mycket kärlek.

img_8659-1

 

2 reaktioner till “Vi har lämnat Mexiko med fina minnen och varma hjärtan

  1. Vad härligt ni har haft det i ert paradis😊 Njut av sista tiden nu…och fortsätt njuta väl hemma i Sverige. Bästa tiden att komma hem, välkommen!!😊💕

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s