Påsk och tre veckor till vi lämnar Mexiko

Påsken är här och mexikanarna rör sig mot kusten. Långa resor för många, så det gäller att göra det bekvämt för sig…

img_9015

Det är drygt tre veckor till vi åker hem. Tänk att i början när allt var nytt gick tiden långsamt och det kändes som vi skulle vara här hur länge som helst och efter jul har tiden bara rusat iväg och snart är det dags för hemfärd.

Igår sade vi adjö till farbror Urban som har varit här och hälsat på oss en vecka. Så härligt att se alla som kommer hit gå ner i varv, få tid för reflektion och bara landa. Tror havet, värmen, alla härliga leenden från mexikanarna och att vara utan tider och planer har den effekten på oss.

Robban jobbade hela förra veckan så jag fick möjlighet att lära känna hans bror lite bättre, kul. Och Frank var väldigt glad att få hänga och leka med Ubbe. En dag hyrde vi SUP-brädor och paddlade över till Robbans jobb på andra sidan viken, åt en glass, fick skjuts ut ur hamnen med Robban och sedan fick vi en fin tur tillbaka med vågorna och vinden i ryggen.

Fick även med mig Ubbe på yogan som jag släpar med alla på som kommer hit. Vill inte att någon ska missa de bra passen med Lacie, så bra mix av smidighetsträning, core och stretch. Kanske är det t o m något han vill fortsätta med hemma i Sverige.

En kväll efter Robbans jobb tog vi oss till en nästan alldeles egen strand (lite klättring för att komma dit men det är ju bara kul). Väldigt fin strand att bada från och så träffade vi herr Eremitkräfta. En annan kväll visade vi Ubbe Monkey Montain, berget med den vackra utsikten över havet och solen som sakta går ner i horisonten. Alltid så imponerad av Frank som orkar halvspringa den 1,5 h långa turen upp på toppen och sedan jogga ner igen. Efter turen blev det sen middag på surfhaket i närheten där de lagar väldigt smarriga pizzor i en stor vedeldad utomhusugn.

img_8947

Vi avslutade påskveckan med en supergod middag på ”The blue shrimp” i Punta Mita där de lagar mat på ett utmärkt sätt med lokala råvaror, mycket fisk och skaldjur. Frank älskar stranden nedanför där man kan hitta massor med snäckor och stenar. En riktigt mysig kväll och ett finns avslut på veckan med Ubbe.

Idag sitter Frank och jag på balkongen och äter en sen frukost, lyssnar på vågorna från havet och filosoferar om livet här och därhemma i Sverige. Jag frågar Frank vilken mat han gillar bäst i Mexiko och det är tydligt att preferenserna har ändrats en del sedan vi kom hit. Jag får som svar:

 • Bröd och bönor (tortillas som man doppar i bönor som kokat ihop med kryddor)
 • Tacos (med bönor och lime i)
 • Grillad bläckfisk (som äts med grönsaker och lök)
 • Sådan där rå tonfisk (tonfisk-sashimi)
 • Grillade räkor på spett (som de säljer på stranden för 30 pesos, d v s 15 kr)
 • Musslor i sås (han menar i vitt vin, lök och vitlök)
 • Avocado
 • Minimorötter
 • Vattenmelon
 • Jordgubbar
 • Spagetti och tomatsås

Vi pratar om hur det kommer att kännas att komma hem. Frank längtar efter vårt hus, sitt rum, kompisarna och kusinerna.  Han vill mest leka när han kommer hem säger han. Jag ser fram emot att springa i skogen precis utanför huset, sitta på terrassen i tystnaden, ta kvällsdopp i havet, cykla i skogen, och såklart träffa vänner och familj.

Sedan frågar Frank: Mamma vad ska du bli när du är stor?

Jag: Ja, jag är ju ganska stor redan svarar jag men kanske klokare och kanske än bättre på att ta saker som de är, att gilla läget. Vad vill du bli när du är stor?

Frank: Jag ska nog inte bli något, mest ha kul och kramas och så. Och bo på ett berg och titta på utsikten.

Jag: Det låter ju som en härlig plan, men kanske kan vara kul att hitta på något också?

Frank: Då ska jag nog bli bowlingproffs och så kan jag ju hjälpa de som har det svårt.

Jag: Svårt, hur då menar du?

Frank: Ja, de som inte har så många leksaker som jag eller de som är ledsna och så, de behöver ju extra många kramar och jag är ju bra på att kramas.Förresten mamma, du vet den där teckningen som jag ritade till morfar? Det var mest för din skull. Jag saknar ju också morfar men inte lika mycket som du. Jag ville bara att du skulle bli glad. 

Jag: Det var fint gjort tycker jag. Tack. Du har ett stort hjärta.

Älskar våra samtal. Så mysigt att bara sitta och filosofera och prata med Frank. Han lär mig så mycket. Bästa av stunder.

img_9049

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s