Family Surf in Sayulita

Robban och jag har varit ute och surfat en del sedan vi kom hit, både med och utan instruktör. Frank har, efter några rejäla kallsupar innan jul, varit lite skeptisk till stora vågor och inte velat haka på.

Av Lacie, min yogalärare och Franks Kung Fu-lärare, fick vi höras talas om en tjej, Risa, som driver ett ställe, Surf it Out, i surfmeckat Sayulita. Risa, som tävlat världen över, skulle vara grym som instruktör för barn och familjer och en väldigt härlig person.

Vi träffades tidigt en lördagsmorgon. Det var nästan tomt på stranden, vågorna var perfekta för oss nybörjare och andra surfare inte hunnit vakna ännu. De hade en riktigt bra genomgång av grunderna och typiska misstag man ofta gör som nybörjare. Frank var till en början ganska avvaktande så medan Robban och jag gav oss ut med hennes partner, gjorde Risa sandbollar med Frank på stranden.

När vi surfat tidigare har vågorna varit rätt jobbiga att ta sig ut i och vi har varit helt slut efter en dryg timmes surfande. Här kunde man flyta ut med strömmen, paddla lite lätt inåt och sedan komma upp på vågen. Sådan skillnad. Och instruktörerna var grymma, vi fick så mycket bra tips som direkt gjorde skillnad. Robban och jag blev bitna. Det här skulle jag kunna göra mycket av. Så kul.

I slutet av lektionen fick vi med oss Frank ut och han fick testa att åka på knäna in på brädan. Som han skrattade. Han ville bara åka igen och igen. Vi fick höra att de har barnkurser två eftermiddagar i veckan så får se om vi kan få till mer surf för Frank (och oss…).

Kanske vi av surfen kan lära oss att vi inte alltid kan styra allt, utan mycket blir som det blir, det gäller bara att kunna anpassa sig till ändrade förutsättningar och omständigheter. Och bara hänga med. Mindre kontroll, mer flow.

R m bräda

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Family Surf in Sayulita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s