Vänner

Förra veckan kom de äntligen hit, Franks kompis Lucas, hans bror Oscar och Erik och Charlotte. Vi hade alla tre sett fram emot besöket så mycket och ändå överträffades våra förväntningar. Vilken vecka, så mycket skratt och så många fina upplevelser. Alldeles varm i hjärtat.

Det är så härligt tycker jag när man under en dag både får göra något fysiskt och att sedan hänga, slappa, bada, snacka, äta god mat och bara vara. Precis så såg de flesta av våra dagar ut i veckan som gick.

Vi har gått på morgonpromenader, yogat utomhus, paddlat på brädor i höga vågor och mycket vind, tagit simturer i havet, besökt vatten-hopptornet (jag och Charlotte tog oss upp på den högsta punkten, ”isberget” och fick en rejäl åktur ner i vattnet…), ätit massor med guacamole och glass. Erik och Charlotte fick en surflektion med Alejandro vid den fina stranden La Lancha. Lite otur i starten med en bräda som flög upp och skapade ett minne av Mexiko i Eriks panna, men det hela avslutades med några fina repor vid  stranden Anclote med något snällare vågor. Vi besökte Franks favoritrestaurang, Takerian, som även blev Lucas favorit, så vi fick göra ett återbesök senare i veckan. Så många fräscha och goda tillbehör som man själv väljer efter önskad styrka och smak.

Den här veckan var det också vårfest på Franks förskola, vilket gav ett tillfälle för Frank att visa sin skola för Lucas. Vi hade fått instruktioner att pimpa ett ”fordon” i vårens tecken för att barnen skulle gå ett ”vårtåg”. När vi kommer dit visar det sig att barnen ska ”gå catwalk” med sitt fordon med nummerlapp och så ska föräldrarna rösta fram det coolaste fordonet. Inget av barnen verkade fatta grejen med catwalk och vinka till publiken. Robban och jag fattade inte heller grejen. Varför tävla om vilka föräldrar som lagt mest tid/pengar på att pimpa sitt barns fordon….. Kändes helt fel, så vi valde att inte rösta. Det serverades dock god mat och glass och det som är kul är att vi nu känner igen en del föräldrar och får möjlighet att prata med dem vid sådana här tillfällen.

Vi avslutade veckan med en tur på havet för att se valar och besöka ön och naturreservatet Islas Marietas. Det är första gången jag ser valar på riktigt och jag blev verkligen helt fascinerad. Otroligt stora och det känns så mäktigt att sitta så nära och se dem hoppa, leka, klappa med sin fena, blåsa ut vatten så det bildas ett stort ångande moln ovanför vattenytan och känna deras kraft i vattnet.  En bonus var delfinerna som dök upp vid sidan av båten och hoppade upp och ner på väg ut mot ön. Islas Marietas är en obebodd ögrupp en bit utanför kusten där vi bor. Öarna har skyddats från jakt och fiske och hålls under noggrann uppsikt av den mexikanska regeringen för att bevara den specifika faunan som finns därute. Sällsynta fiskar och fåglar har sitt hem vid öarna.  Man får inte lägga till med båt, utan vi fick hoppa av i stora vågor och simma in till stranden. Väl framme fick vi gå genom en liten grotta och kom sedan ut på en fantastiskt vacker strand som såg ut som bilden från ett vykort. På vägen hem bjöds vi på världens godaste Ceviche. Frank satt i mitt knä och vi kikade ut över havet, vågorna och vyn av land som sakta närmade sig. En underbar dag jag alltid kommer att minnas. Och så härligt att få dela den med min goa lilla familj och fina vänner.

Vi saknar så vår familj och våra vänner därhemma och än tydligare blir det när man väl träffas. Så härligt att få hänga med folk man känner, underbart okomplicerat och kul.

Idag när vi hade sagt adjö hade jag så önskat att jag hade kunnat ringa pappa och berätta om alla härliga upplevelser vi varit med om. Jag saknar så att dela mitt liv och mina tankar med honom. Och desto längre tiden går desto mer inser jag att han är borta. För alltid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Vänner

  1. Vilken fin återberättelse av veckan. Vi ligger här nu på hotellrummet i LA och slappar innan hemresa till Sverige och ser tillbaka på veckan med värme. Så många fina stunder, samtal och upplevelser! Vi är så glada över att ha er i vårt liv.

    Stor kram ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s