Tack för att du vågar störa

Ett dygn har gått, ett dygn när du inte längre finns kvar i mitt liv, min älskade pappa.  Tomheten och saknaden gör så ont, det värker i mitt bröst. Allt jag gör, ser och tänker väcker minnen av dig. Så många fina minnen.

Jag och mina systrar har under dagen pratat med släkt och vänner till pappa. Jobbiga samtal att ringa men också fint att få lyssna till alla vackra minnen. De fina egenskaperna återkommer i samtal efter samtal. Ett stort hjärta, omtänksam, alltid tid för alla, positiv och glad, gav så mycket energi, smart och kul att prata med, och såg alltid möjligheter. Jag tror och hoppas att han visste att det var så människor upplevde honom för jag tror inte att det är sådant vi i allmänhet säger till varandra när vi är i livet. Om du tänker något fint om någon, vad den gör för dig, men kanske än hellre hur den är mot dig, håll det inte inom dig, säg det. Du kommer må bra av att berätta och den som tar emot dina ord kommer uppskatta att du sade dem.

När saker händer som berör oss djupt står tiden plötsligt stilla och naturens alla intryck blir så tydliga, så påtagliga. Vågorna som med sin kraft slår in mot stranden. Syrsornas vackra sång om kvällen. Solnedgången som sprider sitt varma sken över havet och bildar ett magiskt mönster på himlen.

Frank och jag cyklar in mot byn. På vägen in hör vi tonerna av låten Stand by Me. Frank säger, ”Mamma, jag tror både sången och färgerna på himlen är för morfars skull. Jag är ledsen för han var så snäll, och så hade han så goda smultron och rabarber och så gillade han mig. Och så är jag ledsen för att du är ledsen mamma. Men du har mig och pappa, det är väl ändå bra?”

Det är så lätt att lägga på sig ett dåligt samvete, man kan ju alltid göra mer för de man älskar. Jag vet att dessa tankar inte leder någonstans och jag vet att jag och pappa fick så många fina stunder, samtal, gråt och glädje tillsammans. Jag ska försöka njuta av dessa. Jag ska verkligen försöka. Men först måste jag få sörja.

Dikten nedan har jag lånat av en klok person, jag tycker så mycket om den.

Du kan gråta varje dag över att han är borta.

Eller du kan le för att han har levt.

Du kan sluta dina ögon och be att han kommer tillbaka.

Eller du kan öppna dina ögon och gråta över att han lämnade dig.

Ditt hjärta kan vara tomt för att du inte kan se honom

Eller det kan vara fullt av den kärlek du kände

Glädjen över att du har känt honom.

Du kan vända dig från morgondagen och sörja gårdagen

Eller du kan vara lycklig imorgon för att han var en del av ditt liv igår.

Du kan komma ihåg honom med ledsamhet att han är borta.

Eller du kan ära hans minne och låta det leva vidare.

Du kan gråta, stänga din själ, vara tom och vända ryggen mot livet.

Eller du kan göra det han ville – Le, öppna dina ögon, älska och gå vidare.

                       

 

 

6 reaktioner till “Tack för att du vågar störa

 1. Så fin, tänkvärd dikt som ger styrka❤️ Dina texter ger oss vänner/läsare en viktig påminnelse om vad som verkligen betyder något i livet. Tack!!🙏 Citerar dina kloka ord som jag gärna sparar och vill leva efter❤️
  ”Om du tänker något fint om någon, vad den gör för dig, men kanske än hellre hur den är mot dig, håll det inte inom dig, säg det. Du kommer må bra av att berätta och den som tar emot dina ord kommer uppskatta att du sade dem.”
  Kramar från oss alla! En extra kram till Frank från Lisa💕

  Gillad av 1 person

 2. ❤️❤️❤️
  Fina ord vännen!
  Våra barns klokhet och enkla sätt att se på livet skakar om oss och är så upplyftande många gånger – och gör stegen lite lättare när det känns tungt.
  Krama Frank❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s