Min älskade pappa

På morgonen idag fick jag vet att min älskade pappa somnat in för gott. För bara några dagar sedan pratade vi som vanligt via videosamtal. Han var glad och vi skojade och skrattade som alltid när vi pratade.

Det sista han skrev till mig var att han tackade mig för att jag finns och jag tackade honom för att han finns. Nu finns han inte längre. Jag kan inte ta in, vill inte ta in, det gör så fruktansvärt ont. Min pappa var (är) en av de absolut viktigaste och närmaste personerna i mitt liv.

När jag förlorade min mamma för många år sedan var det så mycket vi inte hade hunnit prata om. Det gick väldigt fort från det att jag fick veta tills det att hon dog. Jag vågade inte, kunde inte och var inte redo att prata och fråga om det jag nu i efterhand hade velat veta och fråga om.  Det är fortfarande ett öppet sår hos mig och något som inte känns helt avslutat. Jag var inte mogen/vuxen nog att prata om det jag hade velat prata om.

Pappa och jag fortsatte på samma sätt i flera år efteråt, vi pratade inte på riktigt, men en dag när mitt dåvarande förhållande tog slut orkade jag inte längre hålla uppe någon fasad utan lättade mitt hjärta för pappa. Jag bodde hos honom en hel sommar. I början sade han inte så mycket men efter ett tag började även han att lätta sitt hjärta och prata om det som varit svårt och jobbigt i livet. Eter den här händelsen har jag känt att vi har kunnat prata om allt.  Vi har inte alltid varit ense, men vi har varit öppna och ärliga mot varandra.  Och vi har pratat om livet såväl som döden. Och vi har berättat för varandra att vi älskar varandra.

Jag beundrar min pappa på så många sätt. Han har varit sjuk i flera omgångar de senaste 10 åren men alltid rest sig upp och kommit tillbaka, han hade så mycket j-vlar anamma och såg alltid att allt var möjligt. Något jag fått med mig i livet och är innerligt tacksam för. Han hade ett väldigt stor hjärta och var en otroligt omtänksam och generös person. När jag blev ordentligt sjuk för några år sedan pratade vi öppet om hur jag mådde och att jag vissa dagar inte längre såg en mening att fortsätta. Han ringde mig varje dag och skickade böcker och tidskrifter för att hjälpa mig att komma tillbaka. Den värmen och omtänksamheten kommer jag aldrig att glömma.

Det värmer i hjärtat att han fick träffa och lära känna Robban och Frank så jag kan dela mina minnen av honom med mina närmaste. Frank och pappa hade en speciell relation och Frank hade redan planerat att åka ner till Skåne i sommar och hälsa på morfar och fånga krabbor från bryggan i hamnen.

Det kanske är en klyscha att det enda vi vet och med säkerhet har är nu, men det är precis så det är. Det som varit kan vi inte påverka, om det som kommer vet vi ingenting men det som är nu, vad vi gör, säger och hur vi väljer att leva just nu, det kan vi påverka.

Säger du till dem du älskar att du älskar dem? Lägger du din tid på de du älskar och på det du tycker är viktigast i livet? Finns du där för dem du älskar när de behöver dig? Berättar du för dina närmaste om det som är svårt och jobbigt? Om de är dina vänner kommer de att orka lyssna och ge dig det stöd du behöver. Det är så lätt att ta saker och personer för givna och tycka att det är så mycket vi ”måste” göra men en dag är de eller vi borta, för alltid.

Vila i frid min älskade pappa.

11 reaktioner till “Min älskade pappa

 1. Beklagar verkligen sorgen Camilla❤️😔 Vad otroligt rörande och fint du skriver om din fantatiska pappa och om livet. Du är så klok! En tankeställare om hur skört livet är och att leva livet fullt ut här och nu! Tack för dina fina ord!❤️ Tänker på dig och familjen❤️Varma kramar

  Gillad av 1 person

 2. Tack vännen ❤️ för din omtanke och dina värmande ord. Att skriva hjälper mig att bearbeta och själv försöka förstå. Även om det nog kommer ta ett tag att inse betydelsen av det. Stor kram till dig, Per, Lisa och Måns

  Gilla

 3. Åh, Camilla❤️ läste nu…så fint du skriver. Din pappa. Så glad jag är över att ni hade en sån fin relation. Men så sorgligt nu 😔Tomt. All kärlek och styrka till dig nu! Kramar till dig, Robban och Frank

  Gillad av 1 person

  1. Tack för dina fina ord här och tidigare idag. Jag är också så glad att vi var så nära men det gör såklart väldigt ont nu. Kan inte förstå att jag aldrig mer få träffa honom. Kram vännen ❤️

   Gilla

 4. Läser med tårarna i ögonen. Så fint skrivet och kloka ord. Det får mig att fundera ännu mer över hur jag lever mitt liv och sätter perspektiv på saker och ting. Skickar massor med styrka och kramar till er.

  Charlotte

  Gillad av 1 person

 5. Så fint skrivet, tankeväckande som alltid. Härligt att ni fann varandra i en djup relation de senare åren. Skickar massor av styrka o kärlek.💕
  Kraaaam!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s