Lördag=Födelsedagskalas

Idag är det lördagkväll och vi har precis kommit hem från födelsedagskalas hos Franks förskolekompis Marijo som fyllde 5. De bor i samma område som Samuel, som bjöd till det första kalaset vi var på här, när vi var helt nya i byn. Vilken skillnad det är på vårt beteende, vår förståelse och våra känslor nu jämfört med förra gången.

Vi har t ex förstått att man inte behöver OSA, man kommer om man vill och kan och har man vänner eller släkt på besök tar man helt enkelt med dem. Eftersom det i princip aldrig regnar och nästan alltid är 26-30 grader, är alla kalas utomhus på gräsmattan och under en gemensam palapa där det alltid finns pool och toaletter att tillgå, så så spelar det inte så stor roll om man är 40 eller 80 personer.

Vi har också lärt oss att man absolut inte kommer i tid utan kanske ca 1-1,5h efter tiden som skrivs på inbjudan.

Man kommer hungrig. Det är alltid mycket mat. Idag serverades tacos med tillbehör och flera goda såser till. Grillade majskolvar med chili och lime. Jicama med chilisalt är ett måste för snacksbordet, liksom öl och Jamaica-dricka.

Medan de vuxna äter, dricker och snickesnackar ordnas mängder av aktivitet för barnen. Idag bestod utbudet av ansiktsmålning, show med inhyrda skådespelare på temat sjöjungfrun, ballonger som kunde göras till figurer, hopptorn, fotboll, pinata, glassvagn, tårta, cupcakes, chokladklubbor, marchhmallowsklubbor, dragkamp och poolbad.

Så fort vi kom in på kalaset sprang Frank till hoppborgen och började leka med kompisarna, så härligt att se. Han blandar engelska och svenska när han pratar med dem och så lägger han in lite spanska ord han lärt sig. Jag kände mig också bekväm att komma dit, känner igen många nu och har några som jag pratar lite mer med. Känner mig välkommen och det tar inte längre energi att umgås, tvärtom det ger nu energi.

6 reaktioner till “Lördag=Födelsedagskalas

 1. Ha, ha…härligt att läsa om era upplevelser Camilla!! Så annorlunda det kan vara och så spännande att reflektera över sitt eget beteende och egna traditioner! Vad mkt ni får med er – en skatt!😊👍 Stor kram till hela familjen

  Gillad av 1 person

 2. tACK FÖR DIN FINA RAPPORT FRÅN FÖDELSEDAGSFESTEN, KUL ATT HÖRA ATT FRANK ANPASSAT SÅ FINT I EN FRÄMMANDE KULTUR,

  Gilla

 3. ”Åh, jag önskar att jag också var i Mexico mamma” (Oliver när vi tittade in här nu tillsammans)

  Här kommer kram och massa emojis till Frank
  🤗🎂⛷🎅🏼🎄❄️👾👎🏽👍💄🤴🏼👸🤴🏼🤶🏻👑🕸🕸🕷🐍🦞🦀🦐🐉🌎🌍🌏🌻🌚🌖🌒⚡️🌈🌪☄️💫⭐️🌙☀️🍉🍡🎂🍿🍫🧁🌭🍭🍭🍪🍩🏐🎾🥏🎱⚾️🥋⛸⛳️🥅🛹🏆🥇🥈🥉🏅🏆🎯🎲🎰🎪✈️🛳⛴🚢🌋🌋🌋⛰🏥🎆🎇🌠💿📀💰🔫⚔️🗡🧨⛓⛓🎁📩📦📮📦💝❤️💚💙💛🧡☸️❌🆎🚸🔱⚜️✅⏯⏸▶️☑️🔘⚪️⚫️🔴🔕🔔📢📣🔊🕜🚩🏁🏴‍☠️🇲🇽🇸🇪🇹🇭🇸🇸🇹🇿🇸🇷🇰🇷🇸🇪🇸🇷🇸🇾🇹🇭🇹🇩🇸🇪🇸🇪🇹🇯🇸🇾🇹🇭🇷🇺🇱🇨🇵🇲🇱🇨🇸🇹🇸🇱🇻🇨🇵🇲🇸🇲🇱🇨🇸🇨🇸🇱

  Gilla

  1. 🎁🎉🌷🇸🇪❤️👍🎂🤪🤑🧠🦑🐍🦐🦎🦀🐡🐋🐳🐬🐟🐠🐊🦈🐩🐉🌹🌺🍄🌷💐🌸🌼🌻🌞🌝🌫🥝🍠🥨🧀🍓🍊🍐🍎🍏🍒🍅🌶🥐🥖🌽🥚🎂🍰🏆🏅🎖🥉🥈🥇🏆🎯🎳🎮🐙🍹🏵💰💸💳💎💵💴💶💷🎈❤️💜🧡💛💚💙💕❣️💖5️⃣5️⃣🔻🔸🔹🔶🔷🔔♥️♦️kram Frank

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s