Att få lära sig saker är en lyx

Visst är det skönt och välbehövligt att vara ledig ibland men det är också väldigt skönt med rutiner tycker jag. I vår vardag här får vi se och lära oss så många nya saker hela tiden, det är verkligen lyxigt, men vi har också insett att det kräver att vi ibland gör ingenting, utan bara är. För att landa och smälta alla intryck.

Frank har under hösten fokuserat på att lära sig engelska i skolan men nu efter årsskiftet har han även blivit introducerat till spanskan så fr.o.m. denna vecka har han engelska halva dagen och spanska andra halvan. Första dagarna efter skolan var han väldigt trött efter skoldagen men det tog sig i mitten och slutet av veckan.  Han verkar ha väldigt kul på skolan nu och har fått lite kompisar vilket såklart gör det enklare. När jag hämtade honom efter skolan häromdagen fick han en stor kram av en tjej. Jag frågade om de hade lekt under dagen och då säger Frank, ”jag har mest kramat henne för hon behövde det”, härligt! Denna vecka fick Frank också sin första läxa någonsin, han studsade upp ur sängen för att hinna göra den innan frukosten. Vi hade missat att vi skulle köpa böcker till Frank i höstas och ingen hade sagt något så nu tre månader senare är skolböckerna inhandlade.

img_6021

Den här veckan har det också blivit fortsättning på Kung Fu och Tennis med Dennis. Båda lärarna till dessa aktiviteter är verkligen fantastiska. De tar barnen på ett så bra och härligt sätt och Frank längtar verkligen till båda dessa tillfällen. På vägen hem från tennisen brukar vi stanna och kolla in sköldpaddorna som simmar under bron. Det står att det även kan finnas krokodiler men dem har vi inte sett ännu.

 

 

Jag fick veta att Franks Kung Fu-lärare Lacie även håller yoga-klasser två morgnar i veckan på ett lägenhetshotell 15 minuters promenad bort på stranden. Yogan hålls under ett Palapa (tak gjort av torkade palmblad) och i en omgivning full av grönska och vackra blommor. Superbra (jobbiga men ändå meditativa) pass och det känns så lyxigt att kunna gå dit och hem via stranden.

img_6045img_6029img_6023

Robban har inte coachat denna vecka så på seneftermiddagarna har vi mest hängt alla tre på stranden och vid poolen. Vi introducerade Frank till ”Land & Rike” (kommer ni ihåg leken som kan göras t ex på asfalt, i snön eller på stranden?) men vi bytte ut länderna mot pokémongym och så utmanade vi varandra som pokémons, var verkligen kul. Och bra sprintträning :-).

img_5995img_5964

På kvällarna brukar vi, eftersom det är så enkelt att cykla in till byn och då det finns många bra, billiga (på vårt favvo-taco-ställe kostar en taco 7kr) och opretentiösa ställen gå ut och äta men i veckan som gått har vi lagat mycket mat hemma, kul och skönt det med. Två kvällar testade vi dock två nya restauranger som vi inte besökt tidigare. En av dem var ett litet sushi-ställe på gatan i La Cruz. Superskönt ställe och god och billig sushi och så spelade ett väldigt bra band där. Musiken var så bra så att det var svårt att sitta stilla, så alla började spontandansa, även Frank och jag, så härligt stämning.

img_6056

 

Den andra restaurangen vi besökte i veckan ligger i den lilla byn Litibu, cirka 30 minuter från oss. Vi åkte förbi det här stället, Litibu Grill, för ganska länge sedan och har funderat på att prova det men det har inte blivit av tidigare. Stället ligger nere vid stranden. Halva delen är gjord som en superskön chill-yta med hängmattor och sköna soffor där de serverar goda drinkar och nachos och guacamole samt spelar soft musik. Vi hängde där några timmar innan middagen, spelade spel, drack drinkar och pratade, så mysigt. Restaurangen ligger under ett Palapa och de serverade fantastisk mat. Ett underbart ställe på alla sätt och en så fin kväll, hit vill vi komma tillbaka.

 

img_6152

img_6157

 

2 reaktioner till “Att få lära sig saker är en lyx

 1. Så lyxigt ni har det, mycket intressant att läsa dinabupplevelser, och se de fina bilderna på omgivningen,
  ser fram mot nya berättelse,
  Må gott alla 3
  Hälsar
  Morfar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s