Berget, havet och skogen

Jag lyssnar ofta på en meditation som heter ”Clear the Clutter”. Den handlar om att städa och rensa i hjärnan för att skapa mer utrymme för återhämtning och kreativitet. För mig funkar den riktigt bra. Andra saker med liknande inverkan på mig är skogen, havet och berget.

Vår surfguide Alejandro hade berättat för oss om Monkey Mountain Trail där vi skulle få uppleva alla dessa omgivningar. Turen utgår från den lilla byn Higuera Blanca, en sömnig men mysig liten ort som ännu inte drabbats av turismen. Hönor, katter och hundar springer omkring, asfalten slutar och grusvägar med gropar och hål i tar vid. Byns invånare samlas vid den stora fotbollsplanen för att titta på matchen, grilla tacos och ta en öl eller två.

Vi har bestämt oss för att träffas vid Alejandros hus som ligger i utkanten av byn.  Alejandro påminner oss så mycket om en kompis hemma som varit aktiv inom snowboard på hög nivå i många år. Alejandro har å sin sida tävlat och varit engagerad i mtb-cykling i många år, flyttade sedan hit och började surfa. Både Alejandro och vår vän Johan har ett härligt lugn och känns så jordnära samtidigt som det finns ett enormt fokus och adrenalin där bakom lugnet. Och alltid glimten i ögat.

Vi har förberett Frank på att det kommer vara en dryg timmes vandring upp och på slutet lite klättring för att nå toppen. Vi har laddat väskan med vatten, lussebullar och nötter. Vägen är till en början ganska bred och vi passerar bananträd, limeträd och hagar med kor och tjurar innan vi viker av till en mindre stig som går uppför berget. Det känns som att gå i en djungel. Frank springer en bit, stannar och kollar på en larv, mask, fågel eller annat som dyker upp i vår väg. Ju högre upp vi kommer desto vackrare utsikt får vi njuta av.

 

Sista biten klättrar vi upp över gamla lavastenar, rundar ett sista stort stenblock och vänder oss om och får se den mest underbara utsikten. Vi sitter på en klippa högst upp på berget, känner doften av skogen nedanför oss och blickar ut över havet och solen som sakta håller på att gå ner i horisonten. Alejandro har med sig några apelsiner upp och de smakar verkligen gudomligt. Magiskt.

När solen nästan nuddar vattnet börjar vi gå nerför. Vi måste gå ganska snabbt för att hinna förbi den brantaste delen innan mörkret kommer. Här går det väldigt snabbt, solen går ner och vips är det mörkt.

img_5157

Frank är som en blixt ner och snart ser vi bara fötterna på den framför när den sista halvtimmen gås i totalt mörker. Det är mysigt. Vi går tysta för det mesta och uppmärksammar alla ljud i skogen som blir extra tydliga när man går i mörkret.

Trötta, glada och uppfyllda landar vi på en mysig surfbar där bord står enkelt uppställda i en trädgård, pizzor lagas i den stora ugnen utomhus, små eldar brinner och ett band lirar riktigt skön musik. Vi reflekterar över hur fantastiskt bra man mår när man får röra på sig och när man får vara i naturen. Fin stund vi tar med oss.

 

 

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner till “Berget, havet och skogen

 1. Så roligt det är att få ta del av er spännande tillvaro! Tack vännen för att du delar era upplevelser och dina intressanta reflektioner, det ger mig sköna perspektiv och inspiration.
  Kul att ni börjar komma in mer i det sociala livet och duktigt att ni jobbar på med spanskan.
  Här hemma faller nu några första snöflingor utanför fönstret och det börjar kännas att julen står utanför dörren. Håller tummarna för att det kan bli en del skidåkning i Sälen då.
  Stor kram!

  Gillad av 1 person

  1. Hej Cissi, vad kul att höra! Vad mysigt med snö, kan sakna den där känslan med kylan och få krypa upp i soffan, tända ljus och mysa. Och så härligt med skidor. Hoppas du och familjen mår bra. Saknar dig vännen! 💕 Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s