En annan del av Mexico

Igår hade vi tänkt ge oss iväg på en utflykt. Planen var att åka söderöver, till byn Boca de Tomatlan, där man skulle kunna vandra upp och över ett berg och längs vandringen nå små stränder och badvikar. Dagen började lite avigt med att Frank var på dåligt humör och vi funderade på om det var bättre att vara hemma men vi tänkte att det nog blev bra när vi väl kom iväg och det blev det. Alltid svårt att avgöra vad det beror på och vad som är bästa lösningen. Idag visade det sig dock att vi hade fattat rätt beslut. Så fort vi satt oss i bilen och var på väg mot äventyret sken han upp och var som en solstråle resten av dagen.

Det var verkligen som att komma till en annan del av Mexico. Byn kändes lite som en sömnig strandort i Thailand, lugnt och avslappnat. Vi började vår vandring genom en häftig grön växtlighet med allt från akaciaträd till fikonträd. På vägen såg vi ödlor, fjärilar i vackra färger, krabbor och pelikaner.

Efter cirka två timmars vandring kom vi till den första stranden. Sagolikt vacker. Nästan bara mexikaner. Efter ett välbehövligt och svalkande bad ville jag gå vidare och upptäcka nästa strand. Får erkänna att jag är lite rastlös….det är nog Jonsson-generna tror jag:-). Jag vet ju att gräset inte alltid är grönare..men ändå. Då är det tur att jag har Robban, han förstår mig, försöker inte ändra mig men ler och skojar om det så att jag får ett lugn i kroppen, det måste vara kärlek.

img_4828img_4818

Efter en stund på stranden med slappande och sandslottsbygge fortsatte vi en bit längs kusten. Vägen gick högt upp med branta väggar rätt ner i vattnet, oftast utan räcken så man fick ta det ganska försiktigt. Till slut började det skymma och vi beslöt oss för att vinka på en taxibåt och ta oss tillbaka till byn där vi startade. Känns så lustigt när man åker båt tillbaka och turen som man gått i flera timmar plötsligt tar 10 minuter. Vi satte oss på en strandbar med fötterna i sanden och smuttade på läskande jordgubbsslush och frukttallrik. Kändes som en riktig semesterdag.

img_4821

2 reaktioner till “En annan del av Mexico

  1. Så härligt det ser ut! Roligt att ni åker ut på äventyr och hittar nya ställen😊 Är det säkert/tryggt att resa runt i era omgivningar? Eller har ni fått veta var ni kan röra er? Verkar vara ett lugnt och vänligt område.

    Gillad av 1 person

    1. Ja kul att se olika delar av landet. Verkar skilja sig en hel del åt. Vi känner oss säkra. Sedan finns det ställen man inte vill röra sig på nattetid men vi är sällan ute så sent 😉. På fredag ska vi prata m förskolan hemma 😍.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s