Med färska ögon

Det är verkligen intressant att notera skillnader mot hemma nu när man fortfarande har ganska färska ögon. Igår kikade vi alla tre på ”Världens sämsta indier” och Frank poängterade, ”det är ju som vi har det, annorlunda och konstigt men också bra”. Stämmer ganska bra. Det är annorlunda och konstigt men det är också kul och enkelt.

Jag tänkte igår att jag skulle besöka en pappershandel för att handla lite julpapper och pyssel och ville gärna gå till en lokal butik (istället för att handla på stora shopping malls) dels för att stötta familjer som driver företag här och dels för att det är ett charmigare sätt att handla. Jag hade snappat upp en butik som skulle ligga några kvarter inåt landet men när jag kommer till adressen hittar jag ingen butik. Det är i och för sig inte så konstigt för det är sällan adresserna stämmer exakt med kartan men tycker att jag är på rätt plats. Frågan en kvinna på gatan (använder min spanska för första gången på riktigt) och hon berättar att jag är rött och pekar in på en öppen dörr precis där jag står. Ingen skylt, inget skyltfönster, bara en dörr in till ett rum på 15 kvadrat. Väl inne ser jag att de har precis allt, papper i alla möjliga färger, klistermärken med alla möjliga motiv, snören i alla former och färger. Har nog sällan sett en så liten butik med så mycket innehåll. I butiken står kvinnan och mannen som drivit butiken i mer 30 år och har all tid i världen för att jag, på spanska, ska få fram vad jag önskar. Sådan lycka att kunna säga vad jag vill på deras språk. När jag lämnar butiken är jag fylld av energi och glädje över ett så fint möte.

Efter pappershandeln besökte jag en handelsträdgård på vägen tillbaka. Jag trodde mest att de hade lite plantor utmed vägen men det visade sig när jag kom in att det var en oas (i storlek med Zetas Trädgård) med prunkande grönska innanför porten. Här och var hade man ställt ut små bord där man kunde slå sig ner och spela backgammon.  Jag köpte en växt och en kruka men var tvungen att kila över gatan för att ta ut pengar. Väl tillbaka har de planterat växten till mig och lagt i fina stenar, så gulligt och så vackert .

De kanske inte är världens snabbaste här men de vet vad äkta service är och de har absolut hjärtat på rätta stället.

2 reaktioner till “Med färska ögon

  1. Så inspirerande att läsa din blogg, Camilla! Både roligt, lärorikt och tänkvärt. Vilken upplevelse!! Älskar bilderna också, vi har precis fått lite snö😊

    Gillad av 1 person

    1. Hej Iben, vad kul att höra. 😍Ja det är verkligen kul att få ta del av allt här och reflektera över vad som är bra här och försöka ta med det hem och att komma ihåg vad som är bra hemma och kanske uppskatta än det mer när vi är tillbaka. Hoppas du har en fin helg! Hälsa!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s