Små saker gör stor skillnad

Visst är det så, att det är just de små sakerna som verkligen gör skillnad. Har noterat flera sådana händelser på sistone.

När vi var på kalas nyligen sprang de andra barnen runt och lekte och pratade på spanska. Frank vågade till en början inte gå fram men tittade på med dem stora ögon. Några timmar senare spelar barnen ett fotbollsspel som ät utställt på gräsmattan. Frank tar till slut mod till sig och går fram till fotbollsspelet. Samuel, en av hans kompisar på förskolan puttar på sin pappa och säger ”akta dig pappa, Frank vill vara med”, hans pappa gör plats och Frank glider in på platsen bredvid Samuel. Frank tittar på Samuel med ett stort leende på läpparna. En liten men ack så betydelsefull gest från Samuel.

Andra små händelser som betyder mycket är alla fina mail, meddelande och videosamtal med vänner, familj och kollegor. Att få veta att de man tycker om har det bra, att få ta del av vad som händer i deras liv, att prata och samtidigt se varandra gör att man känner sig närmare och jag känner att jag blir så glad, upprymd och inspirerad efter dessa kontakter. Ibland känns det som att det är lättare att ge och få uppskattning när man är på distans från varandra, antagligen för att man påminns mer om att man saknar varandra och inte tar varandra för givna. Ska försöka komma ihåg detta när jag kommer hem igen, krävs så lite men ger så mycket att verkligen uttala och säga att man tycker om någon och hur mycket man uppskattar den.

Att efter en första tid av osäkerhet och ovilja att gå till förskolan, se sin lilla kille springa in på förskolan och nästan glömma att säga hej då. Och att han senare på dagen kommer utspringande glad, inspirerad och vill dela med sig av vad som hänt. Känns som en sten lättar från hjärtat och man blir lätt som en fjäder.

När vi väl ger oss utrymme att se dem och vara närvarande så finns det så många fina små stunder och händelser som ger så mycket värme, trygghet och glädje.

2 reaktioner till “Små saker gör stor skillnad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s