Ombytta roller

Livet här i Mexico har inte bara inneburit en förändring av miljö, kultur och klimat.  En stor förändring för mig och Robban är att vi även har bytt roller. Det är annorlunda, nyttigt och lite utmanande. Här är det Robban som åker iväg till jobbet, har kollegor, måste förbereda sig för dagen därpå när Frank somnat och ibland är så där disträ som också jag kan vara hemma ibland.  Jag å andra sidan jobbar hemifrån, styr upp dagen på egen hand, har kollegorna på andra sidan Atlanten, och när jag har hämtat Frank från skolan klockan 14 är det fullt fokus på vår tid tillsammans. Vi leker, badar, pratar om livet och skrattar mycket. Jag känner att jag ser honom på ett annat sätt bara efter den här första månaden här. Jag ser nya sidor, får höra hans tankar och ta del av samtal som kanske kommer just när man får så mycket tid att umgås. Det känns lyxigt.

Ni som känner mig vet ju dock att jag har ett ganska stort behov av att det händer saker och att få prata med lite folk ibland. Som tur är har jag en hel del telefonmöten i jobbet men bitvis känns det ändå lite ensamt.  Därför kändes det extra kul att jag kommit igång med yogan som jag cyklar till två morgnar i veckan. Det är som Bikramyoga, cirka 35 grader i rummet och fläkten tycker yogaläraren kan vara av för då blir man mjukare i kroppen, inget jag har känt av ännu men det kommer väl :-).

Igår hade Robban och jag även vår första spansklektion här hemma på balkongen. Vår lärare heter Thania, hon arbetar som lärare i engelska på högstadiet här. Efter en och halvtimme snurrade det ordentligt i huvudet och man inser att hjärnan inte har riktigt lika lätt att komma ihåg saker som när man pluggade senast, runt 25.  Thania hade med sig sin dotter Isabella som är 8 år. Isabella, precis som Frank,  håller på att lära sig engelska i skolan, så de kom igång att spela spel och leka med Pokemon tillsammans och hade jättekul. Det var en bra stund för oss alla tre och vi ser redan fram emot nästa onsdag.

5 reaktioner till “Ombytta roller

  1. Vad mycket tid ni får tillsammans! Härligt! Lisa älskar Pokémon-filmer som egentligen känns för lite äldre barn, men hon gillar action och spänning tydligen☺️

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s