Här & nu – Hemma & Borta

I morse pratade vi om minnen och vad vi saknar hemma. Frank saknar vårt hus och sina leksaker ”och så skulle det vara kul om mina kompisar kunde vara här och bada och surfa med mig”.

 

Tystheten kom jag på att jag saknar. Det är nästan alltid helt tyst där vi bor hemma på Ingarö, ibland hörs ljudet av löven i träden när det blåser och på sommaren kan man höra en och annan motorbåt långt borta på vattnet men annars är det helt tyst. Här är det ganska mycket ljud, bilar svischar förbi (husen är dåligt isolerade), musik spelas nästan överallt (på apoteken, i matbutiken, hos grannen), folk pratar gärna mycket och länge, de två sistnämnda är ju oftast trevligt men ändå, alltid ljud.

img_2035

När vi väl åker hem kommer det säkerligen vara flera saker som vi kommer att sakna här. Robban kom att tänka på en så enkel sak som att gå över vägen för att handla det mest akuta eller att ta cykeln 10 minuter in till byn för att äta god mat som inte kostar så mycket vilket gör det så enkelt att gå ut. Att folk bjuder in till fester där man kommer när det passar, går hem när det passar, tar med den man vill och allt är i stort väldigt opretentiöst.

 

 

Men varför är det ofta så att man tänker på det man inte har istället för att tänka på det man har? Oavsett var man är finns det ju alltid en massa saker att uppskatta. Att vara här och nu är för mig alltid är en utmaning. Men jag övar mig. Frank är min mentor och väldens bästa lärare, Robban är också något av en expert på området för att inte säga alla mexikanarna här. Så det finns hopp, kanske även jag kommer att lära mig så småningom.

 

4 reaktioner till “Här & nu – Hemma & Borta

  1. Att vara här och nu är barn verkligen bra på! Förebilder! Vilken perfekt ålder Frank är i för en resa som denna. 5-åringar kan hänga med på det mesta, berätta vad de känner och tycker och uppslukas av nuet♥️
    Kram på er! En extra kram till Frank från Lisa🤗

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s