Fiestas de toda la semana

Den här veckan har det varit en massa festligheter, speciellt för Frank. I onsdags var det Halloween-party på förskolan. Alla barnen kom utklädda och möttes på morgonen av spöklika fröknar. Ute på gården var stolar uppställda och det blev Halloween-show och därefter bjöds alla barnen in i spökhuset (förskolan), där det bjöds på både bus och gods.

img_4173

När jag hämtade Frank kom på eftermiddagen kom han ut med ett stort leende på läpparna och en stor påse godis. Alla föräldrar skulle skicka med sina barn en kasse med godis att dela ut. Det är väldigt mycket sötsaker som gäller här…alldeles för mycket enligt vår smak. Häromdagen bestod lunchen av Malasada (en bulle med socker på) och lite melon….Nästa dag chokladmjölk, fil med smarties i……Får bli ordentlig detox när vi väl är hemma igen.

På fredagen var det Dia de Muertos (de dödas dag). Alla barnen fick tidigare i veckan hem en trätavla med en skissad bild av en dödskalle. Denna skulle sedan utsmyckas och målas och tas med tillbaka till förskolan på fredagen för att vara med i förskolans dödskalle-tävling. Vi samlade snäckor, målade, gjorde halsband och glittrade dödskallen. Allas bidrag sattes upp runt det ordnade altaret där godsaker för att hedra de döda sattes upp. Allt från malasadas, till frukt, vatten, kakor och utsmyckningar lades på altaret. Och såklart fick man en egen utsmyckad marshmallow innan man gick hem..

På väg hem från förskolan svängde Frank och jag förbi den kombinerade postbutiken och busstationen. Jag behövde skicka ett paket för jobbet till USA. Att skicka ett paket med tandkräm till USA visade sig vara en komplex och svår uppgift och det krävdes fem intensivt arbetandes spanjorskor för att få iväg paketet. Hela processen kom av sig lite när en kollega kom in för att börja sitt pass och skulle visa sin nya plånbok hon hade köpt, då avstannade processen i 10 minuter och sedan hade en massa data försvunnit så då var det bara att börja om. Med de log och jag log och efter en timme och en kvart var allt klart (adresslappen satt fortfarande inte på paketet men de sade att det var inga problem..). Väl hem fick vi svalka oss med frusen frukt och poolbad.

När syrran var här fick hon ihop många yoga- och massagepass, själv har jag inte riktigt hunnit komma igång. Har varit så fullt upp med ny förskola och mitt eget jobb men imorse tog jag mig i kragen. Jag åkte till Sayulita, surfbyn norr om oss, där jag hade läst att de hade ett fritt öppningspass idag. Jag kom till en oas av palmer och en yogastudio, Paraiso Yoga, under ett halmtak. Passet var en introduktion av olika pass så allt från riktigt fysisk yoga till mer stretch och meditation och avslappning. Riktigt skönt.

img_4221

Jag har ju tidigare berättat att de kör som galningar här utan någon som helst säkerhet. Många sitter på flak där bak i väldigt höga hastigheter. Killen nedan verkade ju i allafall gjort det bekvämt för sig :-).

img_4214

På eftermiddagen idag var Frank bjuden till sitt första kalas här, ett pool-kalas. Hans förskolekompis Samuel fyllde 5 år. Klockan 14 skulle kalaset börja och vi blev lite sena men fem över två var vi i allafall på plats. Frank frågade var alla barnen var och vi kikade runt poolen och matplatsen med stolar och bord under halmtak. Till slut hittade vi en person som visade sig vara Samuels pappa. Han hälsade oss välkomna och bad oss slå oss ner. De andra skulle komma snart sade han. Det var väldigt varmt så vi hoppade i poolen och badade. Efter en stund kom Samuel i och lekte han med. Vid tre-fyra-snåret började de andra gästerna droppa in. Alla kom med syskon och föräldrar. Först ville alla bada, sedan bjöds det på krispiga grönsaker med chili och dryck. Därefter rullades tacos-vagnen in med massa goda tillbehör. Sedan blev det lite paus med hopptorn och fotboll och mer öl. Därefter rullades glassvagnen in där det fanns alla sorters fantastisk glass och sorbet. Sedan var det dags för piñata och godisregn.

img_4291

Lite mer bad, lek och pyssel i form av garnering av nybakade kakor. Sedan cupcakes och sång. Och så bad igen. Allt som allt tror jag vi var mellan 50-60 gäster och som alltid här spelas hög musik samtidigt som man sjunger och pratar om vartannat.

När vi gick hem efter många timmars kalasande sade Frank att exakt ett sådant här kalas ville han ha i Sverige nästa sommar, precis allt som Samuel hade på sitt kalas…..ja men det är väl enkelt fixat….

img_4302

Det är mycket som är bra och spännande här men många saker är ju även väldigt bra därhemma. Vi tänker mycket på er alla och saknar er såklart massor.❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s