Jobb, skola, djur och rutiner

Vi håller sakta på att förstå hur det funkar och försöker hitta våra rutiner. Robban har de flesta morgnar denna första jobbvecka tagit sig till fots 35 min norrut längs stranden. Kollegorna verkar sköna, proffsiga och engagerade. Frank och jag har tagit bilen till förskolan och mötts av glada och välkomnande fröknar. En dag gick vi hem längs stranden, en tur som tog ca 1,5 h, blev många dopp i havet, pauser när vi kikade på pelikaner som dök efter fisk och smoothies på vägen i den 35-gradiga värmen. Första och andra dagen i förskolan gick ganska bra medan dag 3 var lite jobbigare, på ngt sätt verkade insikten ha nått honom att det är här han ska vara och jobbigt då att inte förstå eller kunna göra sig förstådd.  Igår eftermiddag var det en kille som fyllde år, då fick de chokladtårta med gelé så då blev det lite bättre. Idag hade de laddat med en hinderbana för alla barnen när de kom på morgonen. Frank tyckte det var jättekul men var röd som en tomat i ansiktet och alldeles våt i håret när jag hämtade honom. De andra barnen är lite mer vana vid värmen… Idag kom också de första orden på engelska och de andra barnen hade tittat upp: – Did you hear? He can talk. – Yes, he really did say something.” Lunchen är av den mer lätta varianten såsom några päronhalvor och en smörgås med jordnötssmör, lite konstigt tycker Frank. För mig har det blivit en hel del logistik denna veckan för att få allt att funka men nu känns det som att vi alla börjar känna oss lite mer hemma. På vägen hem idag fick Frank välja ngt han ville äta som avslutning på veckan, det blev ”en munk med gott vitt på”, det kan man ju få efter en första vecka i ny skola med nytt språk.

img_3719

Häromdagen såg vi en jättestor ödla på Robbans jobb nedan (se nedan) , idag såg Frank och jag en kameleont och i morse när jag gick ut och smällde igen dörren föll det ner en miniödla i mitt hår. Och nu precis kom Robban och Frank upp från kvällsdopp och de hade hittat världens sötaste lilla ödla, bara en nagel stor. Finns gott om kul djur här.

img_3695

Vart vi än går möter vi leende och hjälpsamma mexikaner och vi känner oss väldigt välkomna. Hoppas kunna lära mig lite spanska så jag kan prata lite mer med lokalbefolkningen och förstå kulturen mer.

2 reaktioner till “Jobb, skola, djur och rutiner

 1. Tack Camilla för din rapport om era uppleveser i ett nytt land jag förstår att det är mycket att ta till sig men du är väldigt duktig på det och det glädjer mig att ni kommer att anpassa er allt eftersom tiden, hoppas att Frank vänjer siig vid den nya miljön och allt vad det innebär.
  än en gång stort tack för din rapport.
  håll nu samman och hjälp varandra när saker uppstår.
  Själv är jag hemma igen efter 5 dagar på Lunds Lasarett och ett stort antal undersökningar har de inte funnit något anmärkningsvärt, ändrat en hel del på mediicineringen.
  Jag saknar er men ber att ta väl hand om Frank om han blir ledsen eller så.
  Ha det fortsatt bra och kära hälsningar från
  MORFAR

  Gillad av 1 person

  1. Hej Pappa, ja vi hjälps åt på vägen och Robban slutar ju redan kl 16 många dagar så vi hinner umgås mycket alla tre. I fredags när jag hämtade Frank på förskolan sade han: -Mamma, nu tror jag att jag vänjt mig vid nya skolan”. Vi saknar dig också och extra svårt när du måste åka in och vi inte kan vara hos dig. Skönt att du är hemma igen. Hoppas ändringen i medicinerna gör att du känner dig lite piggare. Vi hörs snart igen på What’s up. Stora kramar från ett varmt Mexico

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s